Dirigent

LINKS:

Voorgaande dirigenten

Dirigent per 8/11/2018
Jeroen Sarphati


Op 8 november 2018 hebben de koorleden van kamerkoor Capricciata Jeroen Sarphati gekozen als nieuwe dirigent en opvolger van Robert van der Vinne.


Jeroen Sarphati vertaalde en hertaalde ook verschillende opera’s.
Voor het Grachtenfestival vertaalde hij “Mozart en Salieri” van Rimsky Korsakov en Bizet’s Docteur Miracle, voor Opera Minora maakte hij een muziektheaterversie met nieuwe teksten van Mozart’s “Der Schauspieldirektor”, voor Stichting Kameropera hertaalde hij “Don Pasquale” van Donizetti, “Maestro di Capella” van Cimarosa en “Hansel und Gretel” van Humperdinck, voor “Opera op Zak” schreef hij een nieuwe versie van “Bastien en Bastienne”.
In samenwerking met Elsina Jansen schreef hij teksten voor kindervoorstellingen in het Concertgebouw.

Opleiding

Jeroen Sarphati studeerde piano bij Jan Wijn en liedbegeleiding bij Rudolf Jansen aan het Amsterdams Conservatorium. Hij was winnaar van de Vriendenkrans van het Concertgebouw in 1997 met Valerie Guillorit en in 2002 met Mattijs van de Woerd. Jeroen vindt het een uitdaging om zich naast zijn activiteiten als pianist en Vocal coach ook te gaan toeleggen op koordirectie en het werken met kamerkoor Capricciata.

Ervaring

Jeroen Sarphati gaf als pianist recitals in o.a. de Muntopera van Brussel, de Hermitage te St. Petersburg, de Grand Opera de Bordeaux en op de Schubertiade van Zurich.
In het Concertgebouw was hij te horen met o.a. Elly Ameling, Maarten Koningsberger en Christian Oelze. Hij speelde op het Giergiev festival, het Festival van Vlaanderen en Aix en Provence.
De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor de programmering van het festival Opera aan Zee te Noordwijk.

LINKS:

Voorgaande dirigenten